שיפור מהירות אתר

על מהירות אתרי אינטרנט, קידום ומה שבניהם

מהירות אתר אינטרנט במילים פשוטות אומר כמה זמן יעבור מרגע שלחצו על הקישור לאתר שלכם עד שבפועל הוצגה התמונה המלאה של הדף, מהירות האתר בעלת משמעות מכרעת בכל הקשור לאתר שלכם, קיים קשר לכל חלק באתר ואתרים שיזלזלו בעניין זה לעתים יחוו אף בעיות בתפקוד האתר ובמערכותיו השונות הפועלות בו.

 

למה שנרצה לשפר את זמני הטעינה

מעבר לכך שמהירות האתר הינה גורם קריטי עבור קידום האתר שלנו בגוגל ועל זה ארחיב תכף אך חשוב להבין שהמשמעות הקריטית ביותר היא דווקא חווית המשתמש שלנו באתר.

כיום הגולש הממוצע יוצא מיד מהאתר אם האתר נטען מעל ל 3 שניות, הגולש הממוצע מאוד לא מסמפת אתר שלוקח לו זמן רב להיטען.

אם נגיע לאתר שלוקח לו זמן רב להגיב ולעלות בצורה מלאה כנראה שישר נצא חזרה לגוגל ונמשיך לחפש את מבוקשינו באתרים מתחרים שכן אף אחד לא מעוניין לבזבז לעצמו את הזמן במיוחד כשיש עוד אלפי אתרים שכנראה נותנים מענה ובלי להיטען יותר מידי זמן.

לעיתים מהירות האתר אף באה על חשבון העיצוב והנראות של האתר ואפילו במקרים כאלו חייבים לקחת בחשבון שעדיף אתר שנראה פחות טוב אבל יש לו גולשים שנכנסים אליו וקל להם לעבור בין הדפים במהירות וכך גם נעודד את השימוש בקישורים הפנימיים שאנו נרצה שהגולשים ישתמשו בהם.

 

 

עד כמה זה משפיע על קידום האתר

למהירות האתר יש השפעה ישירה וזה אחד הפרמטרים החשובים שגוגל מתייחס אליהם ברצינות, אחד מהדברים שגוגל רוצה הוא שהחווית משתמש באתר שלכם תהיה כמה שיותר נוחה וכמה שיותר קלה לגולשים וכשמדובר על מהירות גוגל כמעט ולא מרחם.

אתר שיטען לאט ולעיתים גם בלי "סיבה מוצדקת" זה אתר שלא יעלה בתוצאות החיפוש בטח שלא יגיע למקומות הראשונים בגוגל.

אז אם נניח יש לכם אתר עצום עם אלפי דפים ודטה ששוקל הרבה ויש איזה שהיא הצדקה לאתר להיות איטי ברמה מסוימת עוד סביל בעיני גוגל אך זה בתנאי שעשיתם הכל כדי לייעל את המהירות אתר, לגוגל יש המון פרמטרים שהוא מספר לנו לגבי המדידות שלו על המהירות, לדוגמא יתכן שתראו אתר שייקח לו 3 שניות ויותר להיטען אבל בכלי של גוגל (שתכף נדבר עליו) הוא יספר לנו שמבחינת הפרמטרים שלו האתר יקבל ציון טוב.

 

מלאו את הטופס כאן ותתחילו למכור באונליין!

    איך מודדים מהירות לאתרים

     

    לבדיקת מהירות אתר ישנם מספר רב של כלים והנה המובילים שבהם :

     

    כלי בדיקת מהירות אתר של גוגל

    כלי זה יתן לכם ציון ויספר לכם בדיוק מה כדאי לכם לשפר בדף ואיזה בעיות מצויות בו, אישית לא הייתי משתמש בו כדי לקבל תמונת מצב אמיתית על המהירות ולפי הניסיון שלי הוא יעיל לקבל תמונה כללית ופרוט נחמד אך אינו אמין במבחן התוצאה במצב אמת

     

    Pingdom

    כלי זה יבדוק את המהירות וגם כמו הכלי של גוגל יתן לכם ציון ויספר לכם מה אתם צריכים לשפר, בנוסף הוא יתן לכם סוג של מפה אינטראקטיבית על מה תופס בעמוד את המשקל הרב ביותר וידרג את סוגי התוכן לפי מה יותר כבד ומה פחות.

    היתרון הנוסף הוא שתוכלו לבדוק לפי מיקום גאוגרפי, יש לו מספר אופציות ולפי המיקום הגאוגרפי שלכם תבחרו את המקום הקרוב ביותר אליכם ולפיכך הוא יתן לכם את הנתונים.

     

     Speedom

    עוד כלי לבדיקת מהירות האתר שלנו שיתן לנו בעברית מידע על האתר וכמו הכלים הנ"ל תוכלו לראות נתונים, ציונים ומה אתם צריכים לשפר, מיקום השרתים בבדיקה זו ממוקמים בישראל ויתן לכם את היכולת לדעת את הנתונים יותר במדויק לארץ.

     

    WebPageTest

    זהו הכלי הכי חריף לבדיקת המהירות, הוא יתן לכם כל המידע שאתם צריכים, אפילו גוגל עצמם עושים שימוש בכלי זה.

    מעבר למידע המאוד מפורט שהוא יתן לכם הוא גם יעשה רינדור מספר מעמים לעמוד ויתן לכם בדיקה של מספר טעינות לאותו עמוד, כלומר יתן לכם מידע על מספר טעינות שונות של הדף ויתן לכם מידע על כל טעינה, עד 5 רינדורים לבדיקה.

    ולא כאן מסתיים הכיף, הוא גם נותן לכם לבחור מיקום לפי מפה, כלומר יש לו אופציה לתת לכם מידע מדויק למיקום שלכם, גם לישראל שלנו הקטנה הוא יתן לכם את כל המידע המדויק.

     

    GTmetrix

    זהו עוד כלי שאני מאוד אוהב, הכלי הזה גם יתן לכם מידע מפורט, יתן לכם ציון ובתכלס' את כל האפשרויות שאתם צריכים, הכלי הזה מאוד נוח לתפעול ומאוד קל להתמצא בו.

     

     

    על AMP שמעתם?

    AMP היא טכנולוגיה להצגת אתרים במובייל בצורה הכי מהירה תוך התפשרות על עיצוב האתר, לא כל אתר יעשה בזה שימוש שכן יש משמעות גם לעיצוב בכדי לשפר המרות אך אתרי בלוגים ואתרי מאמרים בקלות יוכלו לעשות בו שימוש ולהנות ממהירות ניידים יוצאת מהכלל, בשנים האחרונות AMP נהיה פופולרי במיוחד אחרי שגוגל הודיעו שמהירות האתר הינה פרמטר קריטי לקידום.

    טכנולוגיה זו קל מאוד להתקין אותה על כל אתר וורדפרס פשוט בעזרת תוספים פשוטים שיעשו לכם את כל העבודה.

     

    אז איך תכלס' לשפר מהירות אתר

     

    בחרו אחסון איכותי וקרוב גיאוגרפית לקהל היעד

    הדבר הראשון ובין הקריטיים ביותר הוא החברת אחסון בו אתם החלטתם להניח את קבצי האתר שלכם, קיימים המון פיתויים בעולם הזה ושרתים ב 3$ בחו"ל שמאוד מפתים את הקהל הישראלי ולכן אתם רואים אתרים שנטענים לאט אך זו טעות טקטית שכן קודם כל אתר שפונה לקהל בארץ אתם תרצו שקבצי האתר יהיו נגישים במהירות האופטימלית לגולשי הארץ ויש לזה השפעה חד משמעית, מעבר כך חברת אחסון זולה היא חברת אחסון שאינה משתמשת בטכנולוגיות מתקדמות ולכן גם הביצועים של האתר אינם יהיו כפי המצופה.

     

    התאימו את התמונות באתר

    קודם כל דבר על גודל התמונות קרי רוחב ואורך, הגודל חייב להיות כמה שיותר מדויק לגודל התצוגה האמיתית המוצגת באתר, תחשבו שבמקום שכל טעינה המערכות יהיו צריכות להתאים את התמונה לגודל האמיתי כל דבר כזה היא עוד בקשה ברשימת הבקשות כאשר אתר נטען.

    העניין השני בתמונות הוא משקלם, על כל תמונה ובמיוחד תמונה שצולמה באיכות גבוהה או אפילו מכל סמארטפון היום אלו תמונות מאוד כבדות המשפיעות על משקל העמוד, בשביל להתגבר על עניין המשקל יש מספר כלים איכותיים לכיווץ תמונות, מה שכלים אלו עושים הם מורידים את כל המידע שיושב על התמונה אותה אנחנו לא צריכים, לרוב על התמונות יש משקל שנובע מצורך של צלמים או כאלה שמתעסקים עם צילומים איכותיים כאלה שאנחנו בתור תצוגה של אתר מיותר לנו להחזיק על הגב שלנו ולכן אנחנו נרצה להוריד אותם.

    הנה מעט כלים ותוספים שיוכלו מאוד לשפר לכם את הכיווץ תמונות באתר שלכם :

    Imagify

    TinyPNG

    Shortpixel

    WP Smush

    Ewww Image Optimizer

     

    התקינו תוסף מטמון באתר שלכם

    תוספי מטמון הינם תוספים שאחראיים על שמירת קבצים שנשמרים על בדפדפן כך שאם גולש יגיע פעם שניה לאתר שלכם הדפדפן שלו יזכור חלק מהקבצים באתר ויהיה לו קל יותר לטעון אותו כיוון שהוא כבר מכיר אותו.

    תוספי המטמון המובילים כיום הם :

    Wp-rocket (למאמר המלא על רוקט לחצו כאן)

    ezCache

    WP Super Cache

    W3 total cache

     

    הסירו את כל הקישורים המפנים ל 404

    כל קישור שאינו תקין ואינו מוביל לדף אמיתי גורם לעומס וגורם לטעינה של העמוד לבקש עוד פעם ועוד פעם את ה נ.צ של אותו קישור כשלמעשה אין שום נ.צ, מעבר לכך שזה פוגע בהחלט בקידום של הדף.

     

    זהו סיימתם!

    אם עשיתם את הנאמר כאן אתם כבר רואים תוצאות מרחיקות לכת והאתר שלכם כבר נטען הרבה יותר מהר 🙂

     

     

    יהודה מור

    משנת 2013 עוסק בבניית אתרי וורדפרס, קידום אתרים אורגני בגוגל, כתיבה שיווקית, פרסום ממומן בפייסבוק גוגל אינסטגרם ועוד...

     בזמני הפנוי (כשקיים כזה) עסוק ב "לנהל" קשר עם שמונת אחי ועם 20 אחייני המתוקים.

    תגובה אחת על הפוסט “שיפור מהירות אתר

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.