שאלת מליון הדולר "על איזו מערכת כדאי לבנות את האתר שלי?"
בשביל לענות על שאלה זו נתייחס לכמה גורמים ביניהם :
השפעת המערכת על קידום אתרים אורגני (SEO)
ההבדלים בין וויקס לוורדפרס
שני ההבדלים הבולטים הם תפעול האתר שנרשמת לזכות וויקס לעומת הפונקציונליות הבלתי מעורערת של וורדפרס.
וויקס היא מערכת בה כמעט הכל קבוע מראש מה שמקל מאוד את בניית האתר ותפעולו, לעומת זאת בניית האתר בוורדפרס כרוכה אמנם מלווה בעקומת למידה קצת מורכבת אך מערכת זו היא מערכת crm הנפוצה ביותר עם נתח שוק מכובד ולא בכדי.
המערכת מאפשרת כמעט כל צורך שעולה לכם בראש, בלוגים, חנויות, אינדקסים, מערכות לניהול עובדים, מערכת משלוחים ובקיצור כמעט כל אתר.
גמישות ופונקציונאליות
וויקס תאפשר לכם לבנות אתרי תדמית לא מורכבים אתרי חנויות ובכלל כל אתר שלא מורכב מידי, הבניה נעשית בצורה פשוטה וקלה כמעט כמו לעשות מצגת בפאוורפויינט.
וורדפרס בנויה על מערכת קוד פתוח המאפשר לכל מתכנת ליצור את התוספות שהוא רוצה להוסיף לאתר, או בשמם הרשמי – plugin .
פלאגינים אלו אנו מוסיפים אותם לפי צורך, כלומר אם נרצה כפתורים צפים או מערכת ליצירת חנות או צאט לאתר או כל דבר, לכל אתר מוסיפים את התוספות לפי האפיון המדויק לו.
וורדפרס היא מערכת קוד פתוח מה שמאפשר לנו להזיז את הדברים לפי איך שאנחנו צריכים אותם ומעבר לבניית האתר קיימת לזה השפעה על היכולת שלנו לייעל את המערכת ולהביא אותה להישגים אם בשיפור מהירות האתר או קידום האתר ועל זה ארחיב בהמשך.
מערכת וויקס בעיקר יפה וקלילה ועל כן לעיתים היא תהיה הבחירה הנכונה, לא לכל צורך אנחנו צריכים פונקציות מיוחדות באתר אז לא רע להוריד את ההתעסקות בניהול האתר.
תחזוקה וניהול האתר
היתרון הבולט בוויקס הוא החיסכון בזמן בניהול האתר, בוורדפרס המערכת מתעדכנת כל הזמן ותמיד יהיה את הצורך לעדכן את האתר והתוספות שלו מה שבוויקס נעשה בצורה אוטומטית שכן מדובר על מערכת קוד סגור ללא שום התערבות מבחוץ מה שמפשט את כל העניין הזה.
על אף שהתחרות בין וורדפרס לבין וויקס עתיקת יומין – הבחירה בוויקס או בוורדפרס הינה בחירה שצריכה לנבוע ממקום של מה יותר נכון לי ולא בהכרח מי יותר טוב.
כשמדובר באחזקת אתר וויקס מנצחת בקלילות, וויקס הינה מערכת סגורה שהעדכונים נמצאים בתוכנה אחת בשונה מוורדפרס שצריך לדאוג לעדכן את הוורדפרס ואת התוספים, שם הדברים מתבצעים קצת שונה.
וורדפרס היא מערכת קוד פתוח על כל יתרונותיה ועל חסרונותיה וזה חיסרון לעומת וויקס שהעדכונים נמצאים באותה זירה והאתר לא מושפע מעדכונים מבחוץ.
השפעות המערכת על קידום אורגני
לפני כן נבין מהו קידום אתרים אורגני על קצה המזלג.
קידום אורגני היא בעצם הדרך של האתר שלנו להגיע לתוצאות החיפוש הטבעיות בגוגל, וזה עולם שלם בפני עצמו עליו הרחבתי במאמר כאן.
בלי להיכנס לעומק הדברים יש המון שינויים ברמת המערכת הנדרשים כדי לסייע לאתר להיות מותאם לצרכי גוגל ולעיני גוגל, מערכת קוד סגור כמו וויקס לא תאפשר לנו להשפיע על חלק מדברים אלו הנמצאים ברמת המערכת.
בוורדפרס הדברים נראים קצת אחרת, המערכת עצמה בנויה בצורה מושלמת לגוגל ההתאמות הנדרשות מצויות בקלילות והמערכת הזו היא המערכת המועדפת בעיני מקדמי אתרים רבים.
מעבר לכך פרמטר קריטי גם לקידום אתרים וגם לחווית המשתמש הוא מהירות האתר, למהירות יש חשיבות גבוהה מאין כמוה כיוון שזה הטריגר שיכול להפוך מלקוח נוטש ללקוח משלם, וגם כאן ישנם הבדלים ביכולות המערכות.
כל מערכת נותנת לשלוט על דברים מסוימים אבל כשמדובר במהירות שני המערכות האלו מאותגרות באופן מסוים ומתמודדות עם האתגר בדרכים מסוימות, אך ברור לכל שבנושא הזה וורדפרס יודעת להתמודד טוב יותר על אף המבנה המורכב של הדטא-בייס ומבנה המערכת.
וויקס כמו כל מערכת ניהול תוכן היא מערכת יחסית כבדה כשכל דף יעלה מעט לאט לעיתים ובניה לא נכונה תגרום להאטה מאוד משמעותית, כמובן שיהיו האנשים שידעו לנתב את המערכת בצורה בה הדף יעלה מהר יותר ביחס לדפים אחרים אך ברור לכל כי מערכת הקוד הפתוח של וורדפרס נותנת אפשרויות רבות יותר לשלוט על המהירות ולייעל את הדפים למהירות מרשימה, עוד על מהירות אתרים הרחבתי כאן על שיפור מהירות אתר.
עד כאן הכל טוב ויפה אבל….
מה עם תמיכה ועזרה בדרך?
אז גם בוויקס וגם בוורדפרס ישנה דרך להיעזר עם תמיכה מבחוץ, בוויקס ישנה אפשרות לפנות ממש לתמיכה שלהם והם יענו לנו ויעזרו לנו לטפל בבעיות שצצו אצלנו באתר.
בוורדפרס לעומת זאת אין תמיכה רשמית אליה נוכל לפנות אבל קיימות המון קבוצות בפייסבוק והמון מידע באינטרנט בהם נוכל להיעזר, אם לא מצאנו תשובות באינטרנט נוכל לשאול אנשים טובים בקבוצות בפייסבוק והרבה פעמים נקבל מענה.
אז מי בתכלס ניצח?
התשובה הפשוטה היא שאין מנצחים..
הכל תלוי לפי צורך, ואני יודע שזה לא תשובה מספקת ולכן אדייק את תשובתי.
אם נדרש מאיתנו לבנות אתר תדמית פשוט שאמור להיות כרטיס ביקור לעסק ותו לא – אתר וויקס נשמע כמו אופציה דיי טובה, גם להנות מתחזוקה נמוכה וגם לספק את הצורך.
אך אם דרוש לנו אתר שנרצה להביא אותו למונחים טובים בגוגל ושיהיה מעוצב בלי להתפשר על מהירות כנראה שוורדפרס תהיה אופציה טובה יותר כיוון שאנחנו משקיעים המון בעסק שלנו אז בשביל לא להתפשר על מערכת פחות גמישה לא שווה לנו את ההשקעה של עדכונים?!
אז לסיכום הכל תלוי בצורך אבל חשוב לקחת את הכל בחשבון ובשני המקרים האתר יכול להיות מאוד יפה עם הבנאדם הנכון.
יהודה מור
משנת 2013 עוסק בבניית אתרי וורדפרס, קידום אתרים אורגני בגוגל, כתיבה שיווקית, פרסום ממומן בפייסבוק גוגל אינסטגרם ועוד...
בזמני הפנוי (כשקיים כזה) עסוק ב "לנהל" קשר עם שמונת אחי ועם 20 אחייני המתוקים.